• simplypi:

Adidas + Architecture = the Laces Building

    simplypi:

    Adidas + Architecture = the Laces Building

  • | CATEGORY:architecture, | C |






  • skibinskipedia:

Salk Institute, San Diego, California. Designed by Louis Kahn, 1965. Photo by Chimay Bleue.

    skibinskipedia:

    Salk Institute, San Diego, California. Designed by Louis Kahn, 1965. Photo by Chimay Bleue.







  • robbyarcand:

Frank Lloyd Wright - The Disappearing City

    robbyarcand:

    Frank Lloyd Wright - The Disappearing City

    (Source: je-ne-sais-qu0i)



  • Thinnest flat in the world.


    POSTED BY raine chong 2 years ago on 15 September 2011

    angrhian:

    I am all for not wasting space, but this makes me claustrophobic…

     Thinnest flat in the world. “Keret House is said to have an interior that will vary between 122 and 72 centimeters, making it an extremely narrow crib. With a total area of 14,5 square meters, the new house will accommodate a workspace as well as a guest studio.”



  • lukeposada:

Parque Olímpico Rio 2016 - site plan.  Great plan.  Looks like it’s gonna be really cool.
(via Plataforma Arquitectura)

    lukeposada:

    Parque Olímpico Rio 2016 - site plan.  Great plan.  Looks like it’s gonna be really cool.

    (via Plataforma Arquitectura)



  • a-rchitecture:

P A N A M A   S U P E R C H A R G E
a project by bika REBEK
final thesis project, panama canal

The project is part of an architectural research carried out at the University of Applied Arts in Vienna. It engages in a creative dialogue with notions of mass, developable surfaces, patterns and transparency. Designed by Bika Rebek, under the guidance of Gregg Lynn, this Final Thesis project explores the threshold between industrial structures and nature.

While waiting for their cruise ship to pass the lock, the visitors of the Panama Canal are kept exposed to the exuberant diversities of the area through biomimicry of the metal-sheet envelope and heavy masses of concrete. The narrative of the organic flow is free from interruption. Instead of juxtaposing the visual abundance of the natural surroundings with restrained imagery of the waiting room, the design introduces visitors to a range of ambiences. Moving through spaces with different identities and climate zones, they encounter planthouses, aquariums and exhibitions, conceived with the purpose of elaborating on the richness of the area surrounding the Panama Canal. One side allows for spectacular views onto the water lock, while on the other side visitors take a walk into the jungle canopy. The fragility of the façade mimics the dense jungle treetops, allowing natural lighting to filter through the interior and blur the line between spaces. The new building for visitors seems to emerge from the jungle and encompass the locks, reclaiming its territory.




credits:
eVolo

    a-rchitecture:

    P A N A M A   S U P E R C H A R G E

    a project by bika REBEK

    final thesis project, panama canal

    The project is part of an architectural research carried out at the University of Applied Arts in Vienna. It engages in a creative dialogue with notions of mass, developable surfaces, patterns and transparency. Designed by Bika Rebek, under the guidance of Gregg Lynn, this Final Thesis project explores the threshold between industrial structures and nature.

    While waiting for their cruise ship to pass the lock, the visitors of the Panama Canal are kept exposed to the exuberant diversities of the area through biomimicry of the metal-sheet envelope and heavy masses of concrete. The narrative of the organic flow is free from interruption. Instead of juxtaposing the visual abundance of the natural surroundings with restrained imagery of the waiting room, the design introduces visitors to a range of ambiences. Moving through spaces with different identities and climate zones, they encounter planthouses, aquariums and exhibitions, conceived with the purpose of elaborating on the richness of the area surrounding the Panama Canal. One side allows for spectacular views onto the water lock, while on the other side visitors take a walk into the jungle canopy. The fragility of the façade mimics the dense jungle treetops, allowing natural lighting to filter through the interior and blur the line between spaces. The new building for visitors seems to emerge from the jungle and encompass the locks, reclaiming its territory.

    credits:

    eVolo



  • outsidethecubicle:

Floating Staircase by Guido Ciompi

    outsidethecubicle:

    Floating Staircase by Guido Ciompi



  • drawingarchitecture:

Langfang Eco-Smart City by Woods Bagot + HOK
via

    drawingarchitecture:

    Langfang Eco-Smart City by Woods Bagot + HOK

    via





  • 1 2 Next